alt text
احسان شریعتی
فیلسوف ایرانی

همین حالا با من تماس بگیرید



شبکه‌های اجتماعی

بستن


پیام‌های ارسالی


5 خرداد 1399

عزیمت از نقطه‌ی صفر

« دیگران را عید اگر فرداست، ما را این دَم‌ست
روزه‌داران ماهِ نو بینند و ما ابرویِ دوست »
🔸فرارسیدنِ عیدِ «فطر» (break، گسست، وقفه، و نوآفرینیِ سرشت) را به آنهایی تبریک می‌گوئیم که رمضانِ پس از قرنطینه، برایشان ماهِ «گسست» با عادت بوده است و «وقفه» در روزمرّگی و «درنگ» برای دگرآفرینی و «مکث» برای درافکندنِ طرحی نو، و نه آنها كه همیشه و همه‌جا سردرآخورِ نظاماتِ حاکم دارند و همواره به دعوتِ مقامات برایِ ازسرگیریِ روالِ سابق لبیک می‌گویند، گویی آب از آب تکان نخورده و اوضاع کماکان آرام و کمافی‌السابق بر وفق مراد است. اینان را نه تاجِ کرونا به شک و تردید وامی‌دارد و نه به‌طریق اولی، تختِ رمضان! 
🔹اگر لنین زمانی فرموده بود: «واقعیت‌ها سرسخت‌اند»، مسئولانِ ما غالبا تا كنون چنین پاسخ‌‌گفته‌اند که: «بدا به‌حالِ واقعیت‌ها»! اما آن‌کو از کوچه‌یِ واقعیت‌ می‌گذرد، باید سخت برحذر باشد که «سر نشکند دیوارش»! 
اقلیت (یا اکثریتی؟) از مردم اما هم‌چنان، «از دینِ ملوک‌شان» پیروی کرده و می‌کنند و خواهند کرد. اینان نوعی از آدم‌های تحتِ نظام اند که اقلیتی قوی و پُرشمار را در طولِ تاریخ تشکیل ‌داده‌اند (و در تقسیم‌بندیِ چهارگانه‌ی «آدم‌ها»یِ کویرِ شریعتی هم نمی‌گنجند، حتی در نوعِ سوم آد‌م‌ها*).

عزیمت از نقطه‌ی صفر جهت ثبت نظر و مشاهد کامل مطلب به قسمت ادامه مطلب مراجعه نمایید..


ادامه مطلب
23 اردیبهشت 1399

«زیستن در چنبرهٔ اضطرار»

چنبرهٔ اضطرار

🔸وقوعِ پیاپیِ حوادثِ طبیعی از زلزله و سیل (پس از خشکسالی) گرفته تا ریزگردها و همهٔ آلودگی‌های دیگر..، و از کرونا و آنفلوانزا و وبا و ابولا..، از آفات و بلایای «آفاقی» گرفته تا انقلاب‌های «انفسی» (انسانی-اجتماعی)، از قبیل رخدادهای سال گذشته از شورش و سرکوب آبان‌ تا ترور دولتی سردار سلیمانی و تیراندازی خودی به هواپیمای اوکراینی و تا به دیروز، ناوچهٔ کنارکی، همه و همه، این پرسش جدی را پیش روی‌مان می‌نهد که براستی آیا ما می‌زییم یا هر دم، فقط زنده‌می‌مانیم؟ زندگانیم یا باز‌ماندگان و باززنده‌ماندگان اینهمه ابتلا و هر یک از این بلایای زمینی و آسمانی؟!
🔹به هرحال، وضعیتِ کنونی ما را در نوعی «موقعیت مرزی» منحصر به فرد تاریخی قرار داده که بارزترین ویژگی آن «بی‌ثباتی» است. تلاطم طبیعت که به‌علتِ بدسگالی و سوءمدیریتِ انسان تا مرز طغیان پیش رفته است، این بار همان تهدید همیشگی «طبیعی» نیست، چنان‌که واگیری بیماری‌های «پسامدرن» (ایدز و کرونا و..) دیگر همان امراض مسری مهلک و معروف در تاریخ (طاعون و وبا و..) نیست، زیرا در اینجا دخالت فن‌آورانه (تکنوکراتیک) انسان، وجه و ماهیت و جهش و کیفیت متفاوتی را به آن‌ها افروده است.

جهت ثبت نظر و مشاهد کامل مطلب به قسمت ادامه مطلب مراجعه نمایید..


ادامه مطلب
13 اردیبهشت 1399

روز جهانی کار در روزگار بیکاری

روزگار بیکاری

🔸امروز، اول ماه مه، روز بین‌المللی کارگران است و در همه جای جهان «جشن کار» برپاست. جهان هر ساله در چنین روزی دست از کار می‌کشد تا قدر و منزلتِ کار و کارگر را ارج‌ بنهد. در ایران ما، امروز خوشبختانه جمعه بود و ما از خجالت تعطیل نبودن درآمدیم. همچنین به‌علت تهدید کرونا تجمعی برگزار نشد تا باردیگر خبرنگاری یا فعالی کارگری و مدنی بازداشت شود (و احیانا به احکام طویل المدت محکوم)! هرچند در شرایطی بسر می‌بریم که بر اثر بحران اخیر عالم‌گیر، میلیون‌ها کارگر در جهان کار خود را از دست می‌دهند و در ایران ما دخترکانی در فقر می‌میرند و ..، ما همچنان با شرم به بقا ادامه می‌دهیم.
ببینید، از  زمانی که اعلام می‌شد «خود خدا هم کارگر است» تا به امروز که کارگران و سایر محرومان دیگر «مستضعف» هم محسوب نمی‌شوند، گفتار «اسلام انقلابی» چگونه،  به‌تعبیر استاد مطهری، در گفتمان «انقلاب اسلامی» دچار دگردیسی گشته است!

جهت ثبت نظر و مشاهد کامل مطلب به قسمت ادامه مطلب مراجعه نمایید..


ادامه مطلب

... 66 67 68 69 70  ...