alt text
احسان شریعتی
فیلسوف ایرانی

همین حالا با من تماس بگیرید



شبکه‌های اجتماعی

بستن


پیام‌های ارسالی

1 2 3 4 5  ... 

6 فروردین 1402

پیامِ نوروز؟

🔸» زندگی در صدف خویش گُهر ساختن است ...
... از همین خاک، جهانِ دگری ساختن است «

📌اقبال‌لاهوری

نوروز، این نمادِ باستانیِ باور به نوآفرینی از راه ‌رسیده است. زمانِ فرخنده‌ی نوزایی طبیعت و تولدِ امیدی تازه به فرارسیدن سالی بهتر در جهانی دگرسان. امر نو، بازگشت به گذشته و بازگشتِ گذشته نیست. چه «نو»، «گسست» با گذشته است. امر نو اما گذشته را از سرمی‌گیرد و با این «ازسرگیریِ» است که از او می‌گسلد. امر نو اگر ریشه در ‌گذشته‌ای نداشت، نو به ‌شمار نمی‌آمد و نیز نو نمی‌شد اگر از گذشته‌ی خود نمی‌گذشت. معنای «بازگشتِ» جاودان در گردش‌ ادواری جهان، از چرخشِ ذره‌ها تا جنبشِ کهکشان‌ها، «برگشتِ» بی‌تغییر و تکراری و یکنواختِ «همان»(امرِ کهن) نیست، چرا که «همو»
(جانِ جهان) در حرکتِ طبیعت، هر روز، دست‌اندرکارِ آفرینشی نو است.

ایرانیان در عصر باستان توانستند با برقراری نظام «شاهنشاهی»(هخامنشی)، نخستین شکل دولت و امپراطوری را تأسیس کنند که وحدتی دربرگیرنده‌ی کثرت قومی و فرهنگی بود. این اتحاد اما نمی‌توانست در تاریخ عدالت («اَشَه»)، به‌معنای مساوات همگانی شهروندان در برابر قانون، را عاری از امتیازات و تبعیض‌های سه‌گانه‌ی استبدادی، استثماری و استحماری، تحقق بخشد و از اینرو، در برابر تهاجم بیرونی درهم‌شکست.


 

پیامِ نوروز؟ جهت ثبت نظر و مشاهد کامل مطلب به قسمت ادامه مطلب مراجعه نمایید..


ادامه مطلب
14 اسفند 1401

رونمایی از ترجمه‌ی تازه‌ی کتاب بازسازی اندیشه‌ی دینی اثر اقبال لاهوری

سوم اسفند ماه جاری، مراسم رونمایی از ترجمه‌ی جدید کتاب اقبال لاهوری "بازسازی اندیشه‌ی دینی در اسلام " با حضور اساتید و پژوهشگران اقبال‌شناس و با سخنرانی احسان شریعتی و نسرین غلامحسین زاده مترجم کتاب در بنیاد فرهنگی شریعتی برگزار شد.

دکتر احسان شریعتی در این مراسم که آن را تمرینی برای رونمایی کتاب خواند اظهار داشت: «تاکنون سه ترجمه از این کتاب به‌زبان فارسی توسط آقایان زنده‌یاد احمد آرام، محمد بقایی و مسعود نوروزی داشته‌ایم که هر کدام نقاط قوت و ابهاماتی داشته‌اند به‌خصوص در نکات و گذرگاه‌های کلیدی که مربوط به مقولات و مباحث بنیادی اجتماعی-سیاسی می‌شد یا در زمینه‌های فلسفی که درست و دقیق ترجمه شدن‌شان اهمیت داشته است. همانطور که واقفید این اثر یکی از متون مهم فلسفی و بنیانگذار نهضت نواندیشی(دین‌پیرایی) در دنیای اسلام به‌شمار می‌آید و مترجم جدید فرانسوی این اثر(که به‌تازگی و برای بار دوم به فرانسه ترجمه شده است)، توسط آقای عبدنور بیدار که فیلسوف اند و حواشی مهمی به آن افزوده‌اند در واقع شرح تازه‌ای است بر کتاب اقبال و در فرانسه بازتاب یافته است .

جهت ثبت نظر و مشاهد کامل مطلب به قسمت ادامه مطلب مراجعه نمایید..


ادامه مطلب
18 بهمن 1402

رویکرد فلسفی به‌معنای اندیشیدن بنیادین و ترازتاریخی

ما به رویکرد فلسفی به‌معنای اندیشیدن بنیادین و ترازتاریخی، از منظر هستی‌شناختی، نیازمندیم تا برای پرسش‌ها و مسئله‌های مبتلا به اینجایی و اکنونی پاسخ‌ها و راه‌حل‌های بلندمدت، پایدار، و موزون‌تری بیابیم. 

جهت ثبت نظر و مشاهد کامل مطلب به قسمت ادامه مطلب مراجعه نمایید..


ادامه مطلب

1 2 3 4 5  ...