alt text
احسان شریعتی
فیلسوف ایرانی

همین حالا با من تماس بگیرید



شبکه‌های اجتماعی

بستن


پیام‌های ارسالی

1 2 3 4 5  ... 

10 اسفند 1403

گفت‌وگوی احمد غلامی با احسان شریعتی و موسی اکرمی- بخش دوم

شریعتی، منتقد رادیکال مارکسیسم

بین سوسیالیسم یا گرایش عدالت‌خواهانه شریعتی و چپ مذهبی با مارکسیسم تفاوت وجود داشت. مجاهدین خلق مارکسیسم را به‌عنوان سوسیالیسم علمی و متدولوژی می‌پذیرفتند، ولی شریعتی ناقد مارکسیسم بود. به‌خصوص در کارهای آخرش مثل «انسان، اسلام و مکتب‌های مغرب‌زمین» به نقد رادیکال از مارکسیسم پرداخته است. به همین دلیل هم متهم شده که با ساواک همسو شده، یا حتی در روزنامه‌های رسمی آن زمان بدون اجازه ایشان مقالاتش چاپ شد که یکی از آنها نقد مارکسیسم است و حتی تیترهای جعلی مثل «اسلام علیه مارکسیسم» می‌زدند. 

 

جهت ثبت نظر و مشاهد کامل مطلب به قسمت ادامه مطلب مراجعه نمایید..


ادامه مطلب
8 اسفند 1403

گفت‌وگوی احمد غلامی با احسان شریعتی و موسی اکرمی- بخش اول

در دام نولیبرالیسم

بخش روشنفکری اصلاح‌طلبان بعد از انقلاب بیش از اندازه اسیر لیبرالیسم شدند. به نظرشان آمده بود که در سال‌های پس از انقلاب، هم در اقتصاد و هم در سیاست، بیش از اندازه چپ‌زدگی حاکم بوده است. اما بخشی از اصلاح‌طلبان موسوم به پیروان خط امام که از سردمداران این جریان هم بودند، اتفاقاً بیشتر تحت تأثیر سیاست‌های چپ بودند. 

 

جهت ثبت نظر و مشاهد کامل مطلب به قسمت ادامه مطلب مراجعه نمایید..


ادامه مطلب
30 بهمن 1403

حصر، دلیل یا علت؟

حصر، دلیل یا علت؟
احسان شریعتی در گفتگو با ایران فردا

1. « دلیل موجده‌ی» حصر چه بوده که از پس «14 سال»، و‌جابجایی «چهار دولت» با گرایشات متفاوت، گشایشی در آن رخ نمی‌دهد؟
 
زمانی از یکی از کارمندان وزارت اطلاعات، که مسئول بررسی امکان فعالیت فرهنگی بنده بود، همین پرسش شما را مطرح کردم، پاسخ داد:«می‌گویند برای امنیتِ ایشان این کار را می‌کنیم، می‌ترسیم (از سوی هواداران افراطی نظام) علیه ایشان تعرضی صورت گیرد و مسئولیتش به گردن ما بیافتد!» پس دلیلش را «ترس از چیزی" می‌دانستند و گویی«حصر» بلاتشبیه نوعی اسکورت ایمنی است!حال آن‌که همه می‌دانند حصر چیست؟ چیزی‌بدتر از حبس و شبیه سلول انفرادی به‌منظور قطع هرگونه ارتباط با دنیای برون ودیگران. و به گزارش یکی از روحانیونی که خود پیشتر از مسئولان و پس از 88، مدتی در حصر بود، جهنمی است که حتی در درون خانه نیز دایم در عذابی و زیر نظر و..؛ و اما پرسش شما این است که امروز، آن «دلیل» موجده‌ («ترس از چیزی»)، پس از چهارده سال و‌ جایگزینی چهار دولت با گرایشات گوناگون، چرا هنوز بلاموضوع (و تبدیل به «ترس از هیچ چیز»، به‌تعبیر هایدگری) نشده است؟

 

جهت ثبت نظر و مشاهد کامل مطلب به قسمت ادامه مطلب مراجعه نمایید..


ادامه مطلب

1 2 3 4 5  ...