alt text
احسان شریعتی
فیلسوف ایرانی

همین حالا با من تماس بگیرید



شبکه‌های اجتماعی

بستن


پیام‌های ارسالی


12 دی 1401

سعید مدنی و گوش‌های ناشنوای نظام سیاسی ایران

دادگاه انقلاب، دکتر سعید مدنی را به‌ اتّهام "تشکیل و اداره گروه‌های معاند نظام" و هم‌چنین "اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم برضد امنیت کشور"، درحالی به 9 سال زندان محکوم کرد که مصادیق هردو اتّهام چیزی بجز راه‌اندازی دو گروه اینترنتی در فضای‌مجازی، برای گفتگو در مورد مسائل کنونی ایران نیست؛ یعنی همان کاری که امروز همه ایرانیان در فضاهای واقعی و مجازی، از دبستان و دبیرستان تا دانشگاه و خیابان انجام می‌دهند و چنان‌چه بنا به محاکمه باشد، میلیونها ایرانی به محاکم دادگاه‌های انقلاب روانه خواهندشد. قابل بحث‌تر این‌که در همین گروه اینترنتیِ مشخصی که مدنی به‌خاطر آن اکنون در زندان بسرمی‌برد، بعضاً استادان و پژوهشگرانی شرکت کرده‌اند که بحث‌ها و نظرات آنها به‌تناوب در رسانه‌ های عمومی منتشر می‌شود و کسی نیز تاکنون این اظهارنظرها را "برضد امنیت کشور" تلقّی نکرده‌است. بنابراین، سخن ناروایی‌نخواهدبود اگر گفته‌شود قوانین‌ در محاکم و دادگاه‌های انقلاب، مصادیق روشنی ندارند و درحقیقت این نهادهای امنیتی هستند که برحسب رای و اراده‌ی خود، عناوین همیشگیِ "معاند" و "ضدیت با امنیت" را به کسانی که موضع انتقادی دارند تحمیل می‌کنند و روسای محاکم نیز جز در همان راستا گام برنمی‌دارند.

سعید مدنی و گوش‌های ناشنوای نظام سیاسی ایران جهت ثبت نظر و مشاهد کامل مطلب به قسمت ادامه مطلب مراجعه نمایید..


ادامه مطلب
26 آذر 1401

درخواست آزادی فوری و بی قید وشرط دکتر سعید مدنی

دکتر سعید مدنی محققی اندیشمند و انسانی متعهد به تلاش برای تحقق دموکراسی در ایران است.  او سال های زندگی خود را وقف پژوهش در حوزه ی آسیب ها و مشکلات اجتماعی ایران کرده و یکی از نخستین پژوهشگرانی است که به مسائلی چون روسپی گری و اعتیاد در ایران پس از انقلاب پرداخته است. همچنین یکی از مهم ترین مجلات ایرانی در حوزه رفاه و مشکلات اجتماعی ایران را راه اندازی کرده و در نشر دانش این حوزه نیز سهم بسزایی داشته است. او در سال های اخیر آثار ارزشمندی به چاپ رسانده که در آشنا ساختن جامعه ایران با چگونگی شکل گیری جنبش های اجتماعی خشونت پرهیز و ویژگی های آنها در کشور نقش بسزایی دارد.

درخواست آزادی فوری و بی قید وشرط دکتر سعید مدنی جهت ثبت نظر و مشاهد کامل مطلب به قسمت ادامه مطلب مراجعه نمایید..


ادامه مطلب
24 آذر 1401

نسبت دین با سیاست و قدرت

مصاحبه‌ی ایران فردا با احسان شریعتی - بخش دوم

◾️  به کوشش: ابوطالب آدینه وند

✅ ایران فردا: الان در حاکمیت دینی ایران نسبت دین و سیاست، دین و قدرت به چالش تبدیل شده است. هگل، در کتاب «استقرار شریعت در مذهب مسیح» می‌گوید، قوانین دینی و شریعت نمی‌توانند، قانون عمومی باشند، بلکه می‌تواند الزامات درونی یک جماعت دینی باشد. اگر این الزام جماعتی هم مسلک تبدیل به قانون عمومی شود به اجبار و انقیاد می‌انجامد و یا با توجه به اینکه بحث‌های متفاوتی که راجع به جایگاه دین در دنیای جدید وجود دارد. از گرایش هایی مثل صحبت از دین پساسکولار و حضور دین در عرصه عمومی و تا گرایش دین در عرصه خصوصی و از بنیادگراها که باور به حکومت احکام دینی دارند تا روشنفکرانی مثل دکتر شریعتی و یا مهندس بازرگان که دین را موید آزادی و دمکراسی و زندگی مسالمت آمیز می‌دانند، هر یک طیفی از نگرش نحوه تجلی دین را نمایندگی می کنند، جایگاه دین در جامعه چه خواهد شد؟ با توجه به اتفاقات اخیر، نحوه تجلی دین در سیاست دوباره به چالش کشیده شده به پرسش روز تبدیل شده است با توجه به عدم تعادل‌هایی که چندین بار در ایران تکرار شده است مثل حکومت استبدادی که در پسا مشروطه داشتیم که به گونه‌ای پوشش را اجبار می‌کرد و یا حکومتی فعلی که گونه ای دیگر را اجبار می‌کند. با توجه به عدم تعادل‌ها، این نسبت را چگونه می‌توان تعریف کرد که با نقطه تعادل‌های جامعه هم بتواند نسبت برقرار کند؟

 

 

نسبت دین با سیاست و قدرت جهت ثبت نظر و مشاهد کامل مطلب به قسمت ادامه مطلب مراجعه نمایید..


ادامه مطلب

... 11 12 13 14 15  ...