alt text
احسان شریعتی
فیلسوف ایرانی

همین حالا با من تماس بگیرید



شبکه‌های اجتماعی

بستن


پیام‌های ارسالی


3 فروردین 1401

علیه جنگ‌ گستری

«جنگ عمل خشونت‌آمیزی است که کاربردش محدودیتی نمی‌شناسد؛ طرف‌های متخاصم به‌طور متقابل این قانون را به‌یکدیگر تحمیل می کنند؛ و این امر منجر به کُنشی متقابل می‌شود که، مطابق با مفهوم جنگ، باید به افراط و تفریط بینجامد.»

                     ——  کلازویتس، «پیرامون جنگ»

قانون و منطق جنگ، یا کاربرد نامحدود خشونت برای تسلیم دشمن، میل به افراط و گسترش و فراگیری درگیری نظامی است. ازاین‌رو برای گریز از افتادن به تله‌ی جنگ‌افزوزان آنچه در روش مقابله با این پدیده‌ اهمیت دارد این است که مقاومت در برابر جنگ مبارزه با اصل آن و اجتناب از گسترش آن به سایر نقاط یا مداخله‌ی دیگر قدرت‌ها در منطقه‌ی درگیری نظامی باشد. هر ملتی حق دارد که در برابر هجوم و تجاوز به کشورش از خود دفاع مسلحانه کند و سایر ملت‌ها می‌توانند و می‌بایست از حقوق پایمال‌شده‌ی او پشتیبانی همه‌جانبه کنند. ورود به عرصه‌ی یک جنگ منطقه‌ای از سوی سایر کشورها اما به‌معنای تقویت منطق توسعه‌طلب و افراط‌جویانه‌ی جنگ است.

علیه جنگ‌ گستری جهت ثبت نظر و مشاهد کامل مطلب به قسمت ادامه مطلب مراجعه نمایید..


ادامه مطلب
20 اسفند 1400

تولد: تنها معجزه‌ی نجات‌بخش

در این عکس که چهارشنبه گذشته، از پی بمباران یک زایشگاه و بیمارستان کودکان در شهر ماریوپل اوکراین گرفته شده، زنی باردار با دست از فرزند آینده‌ی خود مراقبت می‌کند. در واقع این تصویر چنان‌که نویسنده‌ی مجله ی «فیلوزوفی مگزین» در فرانسه به‌خوبی بیان می‌کند، تجسم مفهوم و معجزه‌ی «تولد» نزد هانا آرنت در «وضع بشر» یا «وضعیت انسان مدرن» (در ترجمه‌ی فرانسوی) است، هنگامی‌که می‌گوید: «معجزه‌ای که جهان یا عرصه‌ی امور انسانی را از تباهی عادی، «طبیعی»، نجات می‌دهد، در نهایت پدیده‌ی تولد است.»

تولد: تنها معجزه‌ی نجات‌بخش جهت ثبت نظر و مشاهد کامل مطلب به قسمت ادامه مطلب مراجعه نمایید..


ادامه مطلب
20 اسفند 1400

در خانه‌ات درختی خواهد رویید

سیمین دانشور همان زنی بود که در نثر معاصر پارسی به سخن آمد و کوشید که قالب‌های گفتمانی مسلط سنتی و مدرن «پیرامون» زن را در داستان‌هایش واسازی کند. نگاه او به زن («و به‌‌طور کلی انسان»)، همچون یک «اثر هنری»، می‌بایست به‌ضرب تیشه به جان سنگ وجود خود بیافتد؛ از سویی به اعتراض می‌پرسید: «مگر من و تو به نوعی در قفس نيستيم؟ زن و مرد می‌بايـد مثل دو لپه‌ی يك نخود با هم مساوی باشند و بـه‌صـورت يـك نخـود بـه‌هـم پيوسـته بـشوند»؛ و از دیگر سو، در واسازی سنت و «در شکستن سدّ (جنسیت)، متوجـه بـود كـه آب خانـه دهقـاني را خـراب نكنـد»؛ و در این میان و در سرگیجه‌ی  اضطراب‌آور «جزيره سرگرداني » که همان آزادی انتخاب است، درمی‌یافت که «این زن چقدر تنها بود و همه زن‌ها چقدر تنهايند». 

در خانه‌ات درختی خواهد رویید جهت ثبت نظر و مشاهد کامل مطلب به قسمت ادامه مطلب مراجعه نمایید..


ادامه مطلب

... 26 27 28 29 30  ...