alt text
احسان شریعتی
فیلسوف ایرانی

همین حالا با من تماس بگیرید



شبکه‌های اجتماعی

بستن


پیام‌های ارسالی

1 2 3 4 5  ... 

20 آذر 1403

علیه انحصار

20 آذر، روز جهانی حقوق بشر [ 10 December ]

فکر مبارزه ی منظم و نهادینه در دفاع از حقوق بشر در سال‌های آخر نظام گذشته از پی نامه ی سرگشاده ی دکتر علی اصغر حاج سیدجوادی به شاه (1354/1976)، در اعتراض به فساد دولتی و نقض مستمر حقوق و آزادی های انسانی و مدنی (و به ویژه فعالیت فرهنگی روشنفکران)، قوت گرفت و به تاسیس "جمعیت دفاع از حقوق بشر و پیشبرد آن در ایران" انجامید(1356/1977). بنابراین، فراخوان به کنشگری سامان یافته در دفاع از حقوق بشر در ایران پیش از طرح این موضوع توسط دموکرات ها در آمریکا(کارتر، 1977) شروع شده بود.

جهت ثبت نظر و مشاهد کامل مطلب به قسمت ادامه مطلب مراجعه نمایید..


ادامه مطلب
19 آذر 1403

"عبرت" سوریه برای دارندگان "بصیرت"

سقوط سریع رژیم حاکم بر سوریه نشانگر ناممکن بودن این سبک و ژانر حکمرانی، و قوام و بقا ناپذیر بودن حکومت های نظامی-پلیسی و استبدادی-انحصاری (توسط یک فرد، خاندان، قبیله، و فرقه ی قومی و عقیدتی) است، آن هم در اقلیم و منطقه ای به شدت متنوع و متکثر به لحاظ قومی-فرهنگی.
این که قدرت های بزرگ (به مثابه ی شرط بیرونی) به چه میزان در میدان نقش بازی می کنند به قابلیت و استقبال مبنای درونی  بستگی مستقیم دارد.

جهت ثبت نظر و مشاهد کامل مطلب به قسمت ادامه مطلب مراجعه نمایید..


ادامه مطلب
17 آذر 1403

دانشگاهی که دانشگاه نباشد...!

"روز دانشجو" و استقلال و مقاومت دانشگاه

دانشگاه، بنابه تعریف، نماد نهاد "فرهنگ" است(به معنای خاص بورکهارتی مفهوم: مستقل از دو نهاد "دین" و "دولت")، یعنی بخش آزاد و نقاد، خلاق و خیال پرور، و تغییروتحول پذیر فرهنگ، به معنای عام کلمه. با این تعریف، دانشگاه نه تنها با سایر نهادهای بیرونی تمایز دارد که در درون نیز (به تعبیر کانت) به دانشکده هایی تقسیم می شود که به لحاظ موضوع نه تنها یکسان نیستند، که میانشان "نزاعی" فرخنده جاری است: برای نمونه، موضوع و مقام دانشکده علوم انسانی، و در راس همه، فلسفه، بیش از سایر رشته ها و دانشکده ها مصداق تعریف ذاتی دانشگاه است.

دانشگاهی که دانشگاه نباشد...! جهت ثبت نظر و مشاهد کامل مطلب به قسمت ادامه مطلب مراجعه نمایید..


ادامه مطلب

1 2 3 4 5  ...