alt text
احسان شریعتی
فیلسوف ایرانی

همین حالا با من تماس بگیرید



شبکه‌های اجتماعی

بستن


پیام‌های ارسالی


8 اردیبهشت 1400

نقطه عزیمت فلسفه سیاست توحیدی

گفتگوی مجله تقریرات با دکتر احسان شریعتی

از دهه هشتاد بحث درباره امکان‌سنجی امتداد سیاسی و اجتماعی فلسفه اسلامی افزایش یافته است. آیا شما فکر می‌کنید مکاتب مختلف فلسفه اسلامی واجد کارکرد و امتداد سیاسی و اجتماعی هستند؟

در آغاز باید چند مفهوم  مبنایی را بارتعریف کرد: یکی نفس مفهوم «سیاست» است. اگر معنای عام سیاست یعنی ساماندهی و هدایت زیستِ جمعی برمبنای مصلحتِ عمومی را مراد کنیم، فراتر از فعالیت سیاسی خاص، در همه‌ی امور از جمله مقولات حقوقی، اخلاقی و حتی اقتصادی می‌تواند به کار رود و هیچ کدام هم منفک از هدف سیاست و مبانی فلسفی آن نیستند. در این حالت حتی اگر کسی بگوید موضع یا منظور یا تعهد سیاسی ندارم، همین خود یک موضع‌گیری مشخص با پیآمدهای معین سیاسی است!

نقطه عزیمت فلسفه سیاسیتوحیدی جهت ثبت نظر و مشاهد کامل مطلب به قسمت ادامه مطلب مراجعه نمایید..


ادامه مطلب
31 فروردین 1400

استاد محمدتقی شریعتی و معضل بنیان‌گذاری دوباره «راه سوم»

در سی‌وسومین سالگشت درگذشت «استاد»

برغم شناخت کامل دست‌اندرکاران تغییر-و-تحولات سیاسی و اعتقادی دهه‌های گذشته از نقش تاریخی استاد محمدتقی شریعتی، منزلت این شخصیت، به‌مثابه‌ی یکی از پیشگامان سپهر نوزایی فرهنگ دینی و تلاشگران جنبش ملی معاصر، به‌گونه‌‌ی شایسته و بایسته، بازشناخته‌ نشده است. از فردای انقلاب 57 تا کنون، بجز سمیناری که به همت دوستان ارج‌شناس در اسفند 1384 در دانشگاه تهران برگزار شد و به بازنشر آثار بخشی از آثار استاد انجامید، و نیز بزرگداشت سال گذشته در مشهد ، شاید بتوان گفت کار درخوری در جهت بازشناسی این چهره و میراث به‌ سامان نرسید.

استاد محمدتقی شریعتی و معضل بنیان‌گذاری دوباره «راه سوم» جهت ثبت نظر و مشاهد کامل مطلب به قسمت ادامه مطلب مراجعه نمایید..


ادامه مطلب
31 فروردین 1400

مشهد، نیازمند تساهل و تسامح فکری است

گفتگوی احسان شریعتی با نشریه صبح امروز

احسان شریعتی، فیلسوف معاصر زاده مشهد‌ است. او که دانش‌آموخته فلسفه در مقطع دکتری از دانشگاه سوربن فرانسه می باشد، معتقد است در آستانه‌ انقلاب، خراسان نقش برجسته‌ای در زمینه سیاسی برعهده داشته، ولی در دهه‌ 60 به‌علت وقوع جنگ و بروز اختلافات داخلی دوره‌ای از انسداد سیاسی در کشور و به‌تبع آن در مشهد ایجاد شده است. هرچند در دهه‌ 70 با پیدایش جریان اصلاح‌طلبی در خراسان نیز گشایشی نسبی به‌وجود آمد و ظرفیت بالقوه تا حدودی باز فعال شد. برای نمونه در دهه‌ 70 و 80 کنگره‌هایی علمی و دانشگاهی که پیش از انقلاب گاه در خراسان برگزار می شد، مجددا برگزار می‌شود.

احسان شریعتی - مشهد، نیازمند تساهل و تسامح فکری است جهت ثبت نظر و مشاهد کامل مطلب به قسمت ادامه مطلب مراجعه نمایید..


ادامه مطلب

... 46 47 48 49 50  ...