alt text
احسان شریعتی
فیلسوف ایرانی

همین حالا با من تماس بگیرید



شبکه‌های اجتماعی

بستن


پیام‌های ارسالی


6 دی 1400

میلاد «امید»، در قعر «یلدا»ی قرن

«به چه چیز مجازم امید داشته باشم؟‌»

در یادداشت پیش گفتیم که بالاترین دلیل مهاجرت‌ رخت بربستن «امید» به امکان به‌سازی و بهروزی در میهن خویش است و جلای وطن جز در غیاب امید به آینده ممکن نیست. و اما از آنجا که اگر انسان موجودی است مرگ‌آگاه و معطوف به پایان، هم او هم‌زمان، جان‌داری است امیدوار به آینده، به زندگی‌ بهتر و شایسته‌تر، و همواره نیوشای خبر خوش تولدی دیگر (موعودی در راه) و چشم انتظار آغازی نو.

میلاد «امید»، در قعر «یلدا»ی قرن جهت ثبت نظر و مشاهد کامل مطلب به قسمت ادامه مطلب مراجعه نمایید..


ادامه مطلب
6 دی 1400

کدام مهاجرت؟

«سفر هزار فرسخی همواره با نخستین قدم شروع می شود»، لائوتسه

در ساليان اخير مهاجرت از ايران، و بویژه توسط جوانان و استعدادهاي علمی و فرهنگی، هنری و ورزشی و..، موضوعی مطرح است و به‌صورت مزمن مناقشه‌ای را میان موافقان و مخالفان این جریان دامن می‌زند. 

چگونه مي‌توان درباره‌ی این پدیده داوری كرد؟ مسئله‌ی مهاجرت از كشور آيا امری اخلاقی است؟

علت‌های مادی مهاجرت و دلیل‌های منطقی آن عیان‌تر از آنند که نیازی به بیان تفصیلی داشته باشند: 

برای اشاره، علت نخست، بلایا و آفت‌های طبیعی و محیطی، مانند زلزله، سیل، خشک‌سالی، بیماری‌های همه‌گیر و..، که هر کدام می‌توانند منطقه‌ها و ‌سرزمین‌های وسیعی را زیست‌ناپذیر سازند.

کدام مهاجرت؟ جهت ثبت نظر و مشاهد کامل مطلب به قسمت ادامه مطلب مراجعه نمایید..


ادامه مطلب
21 آذر 1400

در اولویت پاسخ‌ به خواسته‌های معلمان

«آموزش قوی‌ترین سلاحی است که می توان برای تغییر جهان به کار گرفت»، نلسون ماندلا

زمانی معلمی گفته بود: معلمی شریف‌ترین کار عالم است، زیرا «معلمی ساختن‌ و پروردن انسان است و کدام تولید صنعتی یا کار فلاحتی شریف‌تر از این؟»

«شرافت» در این‌جا هم به همه‌ی ‌معانی کلمه است، همچون وثوق، امانت، اعتماد، انصاف، راستی، درستی و نجابت و  بزرگ‌مرتبگی و..، و آموزگار نمونه، سرمشق، و الگوی عینی و عملی همهٔ این ارزش‌ها. نکته‌ی مهم اما در این بیان این است که صفت «شرافت» در مورد این شغل، «تعارف» و از قماش هندوانه‌هایی نیست که معمولا زیر بغل معلمان می‌گذارند، بل‌که توصیف کارکرد، تبیین تکلیف اخلاقی، یا تعریف وظیفه‌ی حرفه‌ای «آموزگار» است. و به همین دلیل، اجابت خواسته‌های صنفی و احقاق مطالبات حداقلی، مانند تناسب حقوق با نرخ تورم و گرانی‌ سال‌های اخیر و مسائل رتبه‌بندی و همسطح‌سازی و..، و در یک کلام، حفظ حرمت و شأن مقام و معیشت معلمان، دفاع از شرایط امکان شرافت یا «درستکاری»،  وظیفه‌شناسی و خویش‌کاری این شغل و پیشه در کشور است. در غیراین‌صورت معلوم نیست دانش‌آموزان ما دست‌پروردگان کدام معلم و مدرسه خواهند بود؟

در اولویت پاسخ‌ به خواسته‌های معلمان جهت ثبت نظر و مشاهد کامل مطلب به قسمت ادامه مطلب مراجعه نمایید..


ادامه مطلب

... 31 32 33 34 35  ...