alt text
احسان شریعتی
فیلسوف ایرانی

همین حالا با من تماس بگیرید



شبکه‌های اجتماعی

بستن


پیام‌های ارسالی


5 تیر 1400

مردم تاريخ را می‌سازند

شريعتی و فلسفه در گفت‌وگوی مالك شجاعی با احسان شريعتی

محسن آزموده

علی شريعتی (1356‌-1312‌) به صورت دانشگاهی و رسمي، نه جامعه‌شناسي خوانده بود، نه تاريخ و نه فلسفه. اگرچه گفتارها و نوشتارهايش به وضوح نشان می‌دهد كه به عنوان متفكر و روشنفكری جويای حقيقت و اهل مطالعه، در هر سه شاخه مطالعات گسترده و فراوانی داشته، همچنان كه در مطالعات اديان و ادبيات فارسی و غربی و روانشناسی و... اكنون هم عموم بيشتر او را به عنوان جامعه‌شناس می‌شناسند، اگرچه خودش بعد از بازگشت به ايران، در گروه تاريخ دانشگاه مشغول به كار می‌شود. درباره نسبت او با فلسفه اما بحث و حديث‌های زيادی هست؛ از تعبير مشهور «فيلسوفان پفيوزان تاريخ هستند» تا تقابل‌هايی كه ميان ابوذر و ابن‌سينا ايجاد می‌كند و نقدی كه به كليت فلسفه اسلامی دارد.

جهت ثبت نظر و مشاهد کامل مطلب به قسمت ادامه مطلب مراجعه نمایید..


ادامه مطلب
25 اردیبهشت 1400

به کشتار مردم فلسطین خاتمه دهید

بیانیه جمعی از فعالان سیاسی و مدنی در محکومیت اقدامات اخیر رژیم صهیونیستی

جمعه شب گذشته عده­ای از فلسطینی­های مقیم بیت المقدس که در کمال آرامش مشغول نماز و نیایش درمحوطه مسجد الاقصی بودند، ناگهان و بی هیچ بهانه مورد حمله پلیس اسرائیل قرار گرفتند. در این تهاجم تعداد زیادی از فلسطینی­های نمازگزار زخمی و تعداد کثیری بازداشت شدند. این درحالی بود که این نمازگزاران نه سلاحی با خود داشتند و نه تعرضی از جانب آنان صورت گرفته بود.

جهت ثبت نظر و مشاهد کامل مطلب به قسمت ادامه مطلب مراجعه نمایید..


ادامه مطلب
14 فروردین 1400

در آستانِ سده‌ی نو

پیش‌بینی سرنوشت ایران در قرن آینده در گرو بازنگری مسیری است که در سده‌ی گذشته پیموده‌ایم:

در آغاز سده‌ی پیش، با افول جنبش مشروطه و برآمدنِ تجددگرایی آمرانه طی دو دهه‌ی نخست، مسیری را شروع و طی نیم قرن پیمودیم که سرانجام به واکنش بنیادگرایی سنتی نیم قرن بعد انجامید. در این دو حرکت دو «سرمشق» متناقض در دو جهت خودنمایی می‌کرد:
-شیفتگی نخست نسبت به تجدد غربی که بدون شناخت مبانی فلسفی و محرک‌های علمی تاریخی به‌دنبال تقلید و تشبیه صوری و تحقق ظواهر آن بودیم، 
-و در فاز بلند بعدی که با سرخوردگی از خلف‌وعده‌ها یا خیانت‌های قدرت‌های استعماری نسبت به دعاوی خود، به نفی کلیّت غرب و تجدد پرداختیم، باز بدون نقد و واسازی روندها و سویه‌های متباین آن مجموعه.

جهت ثبت نظر و مشاهد کامل مطلب به قسمت ادامه مطلب مراجعه نمایید..


ادامه مطلب

... 16 17 18 19 20  ...