alt text
احسان شریعتی
فیلسوف ایرانی

همین حالا با من تماس بگیرید



شبکه‌های اجتماعی

بستن


پیام‌های ارسالی


20 بهمن 1399

زوال اخلاق در جامعه‌ی ایران

همواره از رسانه‌های رسمی نصایح کلی اخلاقی دریافت می‌کنیم، اما در رفتار اجتماعی واقعی انسان‌ها به‌شکل وحشیانه‌ای عدم رعایت دیگری به‌چشم می‌خورد. بنابراین بی‌اخلاقی اجتماعی و بی‌توجهی به رعایت حقوق دیگران از نوع رانندگی شهروندان گرفته تا رفتار نماینده‌ی مجلسی از دیار ما، سرزمین آزادی و مقاومت سربداران خراسان، نمود می‌یابد.

اخلاق دقیقا امری اعتقادی و فردی است؛ حفظ ارزش‌های اخلاقی همچون ایمانِ دینی نمی‌تواند هیچ اکراهی را بپذیرد. زمانی که اجبار در کار آید دیگر بحث اخلاقی نیست و وارد قلمروی حقوقی می‌شویم.

انسان از سویی موجودی زنده و طبیعی است و از دیگرسو «حیوانی است ماوراءطبیعی»(به‌تعبیر شوپنهاور). اخلاق، در واقع عرصه‌ی ارزش‌ها و اصولی است که در عمل و در رویکرد و رفتار انسان نسبت به جهان و دیگران محقق می‌شود. سبک زیست و سکونت و کردار و رفتار انسان با محیط و مردم است که نشان می‌دهد از چه صفات اخلاقی به‌واقع برخوردارست.

اخلاق جهت ثبت نظر و مشاهد کامل مطلب به قسمت ادامه مطلب مراجعه نمایید..


ادامه مطلب
20 بهمن 1399

"درد وطن" احسان شریعتی در گفتگو با مجله‌ی کرگدن

به‌عنوان سوال مقدماتی، لطفا بفرمایید این "درد وطن" چیست که عموم روشنفکران ایرانی به آن مبتلا هستند؟ آیا این درد وطن اختصاص به ایران دارد یا روشنکران اروپایی و عرب و آسیایی هم با آن آشنا هستند؟ آیا این درد وطن را هم مثل خیلی چیزهای دیگر از دیگران وام گرفته‌ایم؟

این موضوع به‌طور کلی به دوره‌ی مدرن برمی‌گردد. متاخر است. خیلی سریع و اجمالی بخواهم بگویم مربوط به دورانی است که مفهوم «دولت-ملت» شکل گرفت، یعنی از قرن هفده به اینسو پس از پایان جنگ‌های مذهبی و پیمان وستفالی، و با شکل‌بندی حکومت‌هایی با «سیادت‌» مستقل و  ملت‌های جدید در اروپا و از قرن هجدهم ناسیونالیسم‌ها سربرمی‌آورند.

درد وطن جهت ثبت نظر و مشاهد کامل مطلب به قسمت ادامه مطلب مراجعه نمایید..


ادامه مطلب
28 دی 1399

پیرامون تعامل سیاسی با پاندمی کرونا

احسان شریعتی: واکسن و تعامل با ویروس کرونا در اصل یک موضوع علمی است!

دوستان خبرنگار «انصاف نیوز» درباره موضوع «سیاسی‌شدن» داستان تعامل با پاندمی کرونا پرسیدند، عرض کردم در این زمینه صاحب‌نظر جامعه‌ی پزشکی است و ما از مطالبات آنها، در راستای مصالح مردم ایران، پشتیبانی می‌کنیم:

«انصاف نیوز»- از هنگامی که ویروس کرونا در دنیا شیوع یافت، نگاه برخی از سیاست‌مداران و کشورها به این ویروس جنبه‌ی سیاسی داشت. چه آن زمان که ترامپ آن را ویروس «چینی» نامید، چه از زمانی که برخی ویروس جهش یافته در بریتانیا را ویروس «انگلیسی» نامیدند. حتی در برخی از کشورها به‌دلیل ملاحظات سیاسی آمار مبتلایان کرونا از عموم مردم پنهان شد و برخی حتی وجود آن را انکار کردند. اما چرا این ویروس بیش از اینکه یک بحران پزشکی باشد، یک بحران سیاسی است؟ احسان شریعتی -فیلسوف- به واکاوی این موضوع می‌پردازد.

 

 

پیرامون تعامل سیاسی با پاندمی کرون جهت ثبت نظر و مشاهد کامل مطلب به قسمت ادامه مطلب مراجعه نمایید..


ادامه مطلب

... 6 7 8 9 10